Kem e du?!

Tre uker på Opptreningssentret i Alta e snart over.  I ettermiddag sette æ kursen hjemover til Paradisbukta atter en gang.  Som før så sitt æ igjen med fornya energi i kroppen.  Det e nå med det å bare ha fokus på sæ sjøl nån uker.  Ingen husarbeid og andre plikter som kreve nå av mæ.

Mandag knakka det på døra mi, og ergoterapeuten stakk hodet inn.  Æ har ikke hatt ho på flere år.  Når æ har vært hær e det kun fysioterapeut æ har hatt opplegg med.  Det har æ i grunn bestemt sjøl.  Fordi har følt at det har vært så mye snakk om energi og fatique i alle de hær åran etter at æ ble syk, at æ ikke har hatt behov for mer snakking om det.

Føle sjøl æ lett kunne skrevet en master om det.  Og ikke minst skolert andre om det.  Føle jo også at æ e blitt flink som fan.  Æ sir mer nei enn ja, og regulere aktiviteter som en proff.

Vi snakka litt om korsen æ hadde det.  Kor æ va i dag.  “Same shit different day” sa æ.  At æ hverken blir bedre eller værre, uansett kor jævla flink æ e.  Det eneste æ merke e at de voldsomme fatique dagan ikke e så hyppig som dæm har vært.

Vi diskuterte litt frem og tilbake.  Jo æ presse mæ sjøl.  24/7.  Hvis æ ikke e knallhard med mæ sjøl, så kommer æ mæ ikke opp av senga engang.  “Trur du at du e litt for hard med dæ sjøl”? Spurte ho så fint.

Neste spørsmål va “Kem e du Sølvi”?

Æ tenkte så det knaka.  Hadde nån spurt mæ det spørsmålet for 7 år siden, hadde det tatt mæ et nanosekund å fortelle om kem æ va.

Æ ble svar skyldig.  Tåran spruta og æ måtte ærlig talt inrømme at æ har ikke snøring på kem æ e lengere: Æ går gjennom livet og prøve å overleve.  Jobbe for å bli bedre.  Friskere.  Strekke strikken så langt det lar sæ gjøre,  For å mestre.  Tar mæ sammen, piske mæ sjøl opp av stolen.  Få rydda det kjøkkenet.  Bretta de klærne.  Piske mæ sjøl til å gå en tur.  Eller i stallen.  Piske mæ sjøl til å få ræva ned på Evo.

Æ har jo i alle de hær åran brukt knep for å ikke kjenne blyloddan.  Sumpmyra som omgir mæ.  Fatiquen e som smerter.  Begynne du å kjenne etter, så kjenne du det bedre.

Ett to, en støvel og en sko.  Det e mantraen æ bruke når æ går tur.  Sånn at hjernen ikke skal få sjans til å fortelle mæ kor tungt det e.  “æ går til lyktestolpe nr 2″.  ” Æ går til lyktestolpe nr 3″  And so on.

For å gjøre en litt lang historie kort, så mene ho at æ skal lytte.  Mer enn æ gjør i dag.  Å så skal æ gjøre mindre.  Alt æ gjør i dag, skal æ halvere.

Først kjente æ på irritasjon.  Hvis æ skal gjøre mindre enn æ gjør i dag, så e det ikke mer igjen. “Slutt å se tilbake”.  “Aksepter”.

Ho sådde nån frø i mæ, skal ærlig innrømme det.  Selv om æ ikke va enig med alt ho sa, så skjønne æ tankegangen.

Det blir mye jobb igjen når æ kommer hjem.  Nye planer skal lages.  Å æ må følge den slavisk.  Æ må gjøre mindre, og hvile mer.  I lang tid.  Tre mnd så skal æ tilbake hit.  Å se om det har nå for sæ.  Blir det same shit, different day?  Har æ funne ut kem æ e.  Å kor æ skal?  E målan mine for urealistiske.  Vil det hjelpe å gjøre mindre?

Akkurat det gjenstår å se.  Æ skal nu prøve.  Fordi det tross alt e bedre å ha prøvd å kanskje feila, enn ikke å prøve i det hele tatt!  Kem vet.  Kanskje skjer det et lite mirakel å fatiquen forlate kroppen.  Nei det va nok litt urealistisk…Men bedre!!  Det kan bli bedre!

Men først skal æ lande hjemme.  I kveld blir det bobler og kos med doggen.  Ja å gubben da.  Selvsagt! 🙂  Ha ei god helg der ute!

Klem