Bra nok?

E livet mitt bra nok?  E æ fornøyd?  E æ lykkelig? Har æ slått mæ til ro med mitt nye liv?  Akseptert det?  Det hær e tanka som har opptatt hodet mitt i det siste.  Det har nok en sammenheng med at æ har vært på institusjon i flere uker å vi har gått gjennom livet mitt og korsen æ har det med grundige øyer.  Som æ har sagt før så e det pretty hard å være på rehabilitering.  Fordi man blir veldig i fokus.  Å når man studerer sin egen navle og skal tenke på alt mulig som man prøve å ikke tenke så mye på i hverdagen, ja da kommer det nån tanker.

Konklusjonen min e at æ mestre mitt nye jeg og livet mitt rimelig bra.  Helt perfect e det jo ikke.  Men æ trøste mæ med at det e ingen som har et perfect liv uten utfordringer.  Uten motgang og problemer.  Det e ingen som våkne smekke lykkelig hver eneste dag e det?  Vi har alle gode daga og dårlige daga.  Nån har mer enn andre.  Men ønske æ et perfekt liv?  Finnes det?  Hvis æ aldri hadde en dårlig dag, ville æ legge merke til de gode da?

Æ e temmelig sikker på at det e bra å ha det litt tøft inni mellom.  Det blir som å ete sjokolade hver dag.  Det smake ikke like godt som hvis du har vært uten ei uke eller to.  Da smake sjokoladen himmelsk, og man nyte hver en bit.  Å akkurat sånn har æ det når æ har gode daga.  Når hodet og kroppen samarbeide med mæ.  Når æ ikke må brekke mæ ut av senga fordi kroppen e stiv, støl og smertefull. Når æ huske avtaler, og doggen ikke har sulta ihjel fordi æ har glemt å fore han.. ja det hender fortsatt.  De dagan æ våkne med et smil og føle æ kommer til å klare å gjennomføre det æ har på planen, de dagan e gull.  Å æ vet å sette pris på dem, belive me.

E du glad?  Det sku vi heller ha spurt hverandre om når vi møtes.  Ikke om du e lykkelig, eller har det bra.  Lykke kommer i bølger gjennom livet.  Små og store øyeblikk.  Men følelsen av å være glad, eller trist, det e mer vedvarende.  Det e også lettere å forandre tristhet til følelsen av å være glad.  Og man kan være glad, selv om man egentlig ikke har det så bra.  Heldigvis så e vi mennesker skrudd sammen på den måten.  At selv om det bare e mørke rundt oss så kan vi føle glede.  Alle har vell sett bilder av barn i krigsherja områder som spille fotball i ruiner, og smiler og virke glad.  Eller en uteligger som ikke eie mer enn soveposen han ligg i, smiler. Dem e nok ikke lykkelig, men evne å finne gleder i sin hverdag.

Æ merke at tankegangen min har forandra sæ litt etter Sunnås.  Æ tenke ikke så mye på det æ ikke klare lenger.  Æ har mer fokus på det æ klare.  Selv når æ har en dårlig dag, og ræva mi ikke kommer lengere enn til kjøkkenet for morra kaffen og litt vann før den lande i senga igjen, så blir æ ikke så frustrert og lei mæ.  Litt sånn fuck it!  Æ e i hvert fall ikke dehydrert!  Å selv om det bare e ti skritt fra senga til kjøkkenet så e faktisk ti skritt bedre enn ingen skritt!

For det nytte ikke å ha fokus på det som har vært.  Det æ klarte før.  Kem fan hjelpe det liksom? Koffer skal vi leve i fortid?  Det e jo i dag som telle e det ikke? Alt i alt så e livet mitt bra nok.  Æ føle mæ glad.  Selv om æ ikke e det 24/7.  Perfect e tross alt boring e det ikke?  Det e ikke nå å trakte etter.  Æ ville kjeda mæ hvis alt va perfekt!

Æ så en dokumentar på VGTV i morres.  Det va om en fantastisk fyr som fikk en alvorlig diagnose, nemlig ALS.  Æ blir alltid så berørt når æ ser program eller møte folk som står opp i sine tøffeste kamper.  Korsen dem løse det.  Leve med det.  Å hver gang æ ser en dokumentar eller lese om de hær menneskene som bare har en utvei, som e døden, så tenke æ …..Æ har det bra nok!  Æ skal ikke syte å klage.  Ikke grine over mine problemer.  Ikke synes synd i mæ sjøl.  For æ har det bra..nok!

Kanskje e det overlevelses taktikken min.  Uansett så syns æ den funke.  Selvfølgelig så e æ ikke et super menneske og ikke har æ overnaturlige evna.  Æ knekke sammen rett som det e.  Å grine å bannes.  Å ja, æ har daga der æ lulle mæ inn i self pity.  Å det tenke æ også e bra.  Av og til.  Bare æ ikke begynne å dyrke det så e det greit.  For det e faktisk sånn at æ har iallefall håp.  Om bedring og et godt liv selv med begrensninger.  Det hadde ikke fyren i dokumentaren æ så.  Allikevel så hadde han humor.  Å en ståpåvilje som ga mæ frysninger.  For en styrke!  Beundringsverdig!

Dokumentaren hete Its not yet dark.  Anbefales!  Ta frem snørr papiret!

 

Ha en nydelig dag!  Klem fra mæ 🙂

 

 

 

2 kommentarer
  1. Så utrolig bra skrevet🙂det er så viktig å akseptere livet sånn som det er nå, og nyte de gode dagene og nyte alt man faktisk kan gjøre💕men samtidig så vanskelig noen ganger🙄 og ja, det er alltid noen som har det verre🙄 så utrolig koselig å finne deg igjen på den nye blogg siden din💕 du hjelper så mange med å sette ord på hvordan det er å leve med en skade😊og takk for at du skriver bloggen din, æ digge dæ🙂

   1. Det rare e at æ kan ikke si at æ godtar at livet mitt e blitt som det e blitt. Men æ akseptere det. To forskjellige ord som egentlig betyr nesten det samme. Men for mæ så betyr det å godta ting at man må gi litt opp. Å det nekte æ å gjøre. Tusen takk for at du lese bloggen min, og at du gir mæ feedback. Æ e veldig glad for at du fant mæ igjen:) Ha en nydelig dag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg