Så va det den hukommelsen..

I disse dager e det mange uføretrygdede som har fått brev fra Nav.  Including mæ.  I brevet stod det at dem har regnet ut at æ har fått for mye i uføretrygd i fjor.  Den nette sum av 56 tusen.  Æ prøvde å lese brevet flere ganga.  Prøvde å forstå ka som stod der.  Æ slit når det e mye tørr informasjon og tall.  Hjernen min klare ikke å sortere.  Æ forstår brudd stykker av alt som står der.

Fortvilt forsøke æ å kontakte Nav.  Leite kor æ kan ringe.  Kem kan forklare mæ det hær?  Æ e såpass opp i åran at æ huske når vi hadde Trygdekontor.  Den tida man kunne dra ned til byen, be om hjelp, når man fikk forklart ting face to face.  Et langt bedre system enn det vi har i dag med Nav.

Æ e jo ikke idiot.  Æ e ikke retarded, men æ slite å finne frem når det e for mye informasjon.  Hjernen min klare ikke å sortere.  Ka e viktig informasjon.  Sammenhengen.  Etter langt og lenge fikk æ sendt et brev til dem via Min side.  Æ ber dem om å forklare korsen det e mulig at æ har fått for mye i stønad fra dem.  Æ e 100% uføre.  Har ikke tjent ei krone de siste 4 år.  Det e dem som har regna ut ka æ skal ha i uføre trygd.  Så korsen i svarte f e det mulig at æ har fått for mye?

Æ prøve å tenke tilbake.  Katti fikk æ innvilga uføre trygd?  Va det ikke i fjor i November?  Ligninga mi i fjor.  Fikk æ nån til å se på den?  Nei, æ hadde det i planan mine, men glemte av det.  Sjekka bare om æ ble skyldig eller fikk nå tilbake.

Va det i fjor æ fikk uføre forsikringa mi utbetalt?  Æ kan på død å liv ikke huske.  Vil det i så tilfelle stå i ligninga mi?  E det derfor dem mene æ har “tjent” for mye?

Det burde være enkelt å finne ut av det hær tenke du kanskje.  Nei det e ikke det.  For det nytte ikke for mæ å dra til byen å snakke med Nav lokalt.  Det har æ prøvd på før. Måtte ha hjelp til å fylle ut nå skjemaer.  Det va ikke mye hjelp i det hele tatt.  Hvert spørsmål æ hadde ble svart med ” det e æ ikke sikkert på”  Fordi det e ikke Nav lokalt som behandler og besvarer saker.

Nav får mye pepper.  Det e ikke rart i det hele tatt spør du mæ.  For et mer innvikla og tungrodd system skal man fan leite lenge etter.  Nu e det ikke dem som jobbe i Nav som e problemet.  Det e systemet!

Æ har vært dausliten i de siste dagan.  Full av bekymringer på grunn av det hær.  Hvis det ende opp med at æ må betale tilbake så mye, vet æ ikke helt korsen det skal løses.  4666 kr mindre hver mnd i et år vil svi.  I ei ellers lunken pengbok.

Han David spurte mæ i går koffer æ va så aggresiv.  Lett antennelig.  Frustrert.  Fordi æ prøve å finne ut av det hær.  Fordi æ e bekymra.  Fordi hodet mitt ikke henge med.  Forstår ikke.  Klare ikke å sortere.  Klare ikke å få startknappen i gang.

Æ lure på om æ kan be Nav om å sende mæ et forenkla brev neste gang dem har behov for å informere mæ om nå som e viktig.  Ikke tre sider med skvada før dem kommer frem til poenget.  Æ drit en lang dag i ihht paragraf ditten og datten.  Si det enkelt!  Forklar mæ det enkelt!

Æ skal gjøre et nytt forsøk i dag.  Prøve å ringe dem.  Først må æ bare gjennom ørten minutter med ” ønsker du å snakke med ….trykk 456…  Æ skal nok klare det, æ må bare kvinne mæ opp først.  Æ må få det hær i orden så hodet mitt kan få slappa av.

Det e frustrerende å ha et hode som halte.  Æ prøve å si til mæ sjøl at æ ikke må bli frustrert, men æ blir det.  Ikke bare litt.  Å det tappe mæ.  Det suge ut det lille æ har av energi.  Nei det e bare en ting å gjøre.  Finne ut av det hær.  Så kanskje æ heller kan ta Dizel med på en spasertur.  Han trenge det.  Æ trenge det.  Virkelig.

Poof det va godt å få tømt ut litt frustrasjon!  Ha en fin fin dag der ute!

Over og ut fra Paradisbukta 🙂

 

 

2 kommentarer
  1. Er det virkelig mulig🙄 det er jo NAV selv som har regnet ut alt når du søkte..krysser fingrene for at du finner ut av det, og at det ikke stemmer det de sier😊 Huff, dette med for mye informasjon og hukommelse er virkelig frustrerende🙄 kjenner meg bare så godt igjen.. STOR god klæm fra mæ💕

   1. Har akkurat fått svar fra dem. Dem e på saken, så nu e det bare å vente i spenning til dem finn ut av det 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg