Tankenes kraft

Tidligere i uka dro æ å ei god venninne til Nikel på shopping tur.  På veien dit hadde vi en interessant diskusjon.  Den gikk i grove trekk ut på om det går ann å tenke sæ frisk, eventuelt syk.  Kan de bevisste og underbeviste tankan styre kroppen våres så mye?  At vi gjør oss sjøl syk, eller motsatt får oss frisk?

Det merkelige e at når æ kom hjem og slo på tv, så kom æ rett på en dokumentar med Morgan Freeman om akkurat det.  Tankenes kraft.  Det va en jævla god dokumentar.  Som gikk ut på det vi nettopp hadde snakka om.  I det programmet var det forskere som påstod at det va mulig.

Vi vet jo at hjernen e veldig komplisert.  Det enorme nettverket i toppen e ikke lett å forstå korsen fungere.  Et lite eksempel.  Hvis nån fortelle dæ hver dag at du e stygg, så vil du til slutt begynne tro på det.  Holdninga di vil forandres, selvfølelsen og selvtillita vil falle.  Hvis æ sir til mæ sjøl hver dag, æ har vondt i hodet, vil æ få det da?  Vil hjernen sende beskjed til kroppen min at hodet verke?  Fordi æ tenke det?

E tankenes kraft så powerfull?  Kan den virkelig styre kroppen våres.  En tanke?!  E det mulig at fordi æ e livredd for å få kreft, kan få det fordi æ går rundt å tenke på det?  At kreft genan som ligg latent i kroppen aktiveres fordi æ går rundt og tenke på det?

Det e en scary tanke. At det e mulig.  Nu e det bare en teori.  Æ vet jo ikke om det e sannhet.  Motsatt vil det jo være fantastisk hvis det virke andre veien.  Kan æ tenke fatiquen ut av kroppen.  Si til mæ sjøl at den skal forlate mæ.  At energien skal komme tilbake.  At æ ikke har smerter.  At hukommelsen min e god.  Så vil hjernen sende ut beskjed om akkurat det.

E det det som skjer når vi snakke om mirakla.  At folk som har fått dødsdom blir frisk, folk som får beskjed om at dem aldri vil gå, klare det.  Alle dem som blir kjempesyk, men på et mirakuløs vis blir frisk.  E det fordi dem tenke positivt?  Hjelpe kroppen å ordne opp med tankekraft.

Æ vet ikke.  Men æ synes det e en veldig interessant teori.   Menneskekroppen e kompleks.  Å fungere i et samspill.  Det ene påvirke det andre. Nyrefunksjon påvirke hjertet.  Blodsukkeret metabolismen.  Hvis et organ fungere dårlig, slår det ut andre steder i kroppen og påvirke andre organa.  Nån gang så skade det andre organa.  Så koffer skulle ikke tankan våres påvirke oss fysisk?

Æ e jo født uber positiv.  Æ har hele tida siden æ ble syk, sagt at det har hjulpet mæ.  Det å tenke positivt, ha trua på at æ klare.  Hvis æ har en dårlig dag å e i drit humør, så får æ det verre fysisk.  Fatiquen blir og forverra.  Jo æ har absolutt trua på at kroppen våres styres mer av det underbeviste og det beviste enn vi trur.

I programmet æ så, hadde dem filma nån munka i Tibet.  Som tulla sæ inn i våte laken å lå ute i kulda. Ved hjelp av meditasjon skrudde dem opp kroppstemperaturen så mye at lakenet tørka og det kom varm damp fra kroppen.  Dem kunne ikke forklare det vitenskapelig korsen det va mulig.  Korsen skal man kunne det.  Måle tankekraften.

Nei vi e nok mer kompleks enn vi trur.  Å det e ikke alt vi kan måle og teste.  Æ skal være en forsøks kanin.  Æ skal teste det ut på mæ sjøl.  Se om æ kan overbevise hjernen min om at æ e frisk.  Sånn at den sende beskjed ut til resten av kroppen.  Kanskje det skjer et lite mirakel?

2 kommentarer
  1. Nydelig! Vi har alt i oss, og så har vi jo det mye hyggeligere i øyeblikket når vi tenke positivt, ser etter det som e bra, etter løsninga istedenfor problema.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg